Escalane - The Days Of Decay (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Escalane - The Days Of Decay (Review)


Οι Escalane κυκλοφορούν το νέο τους album με τίτλο "The Days Of Decay"!

Είναι το ντεμπούτο album για το νέο pop metal συγκρότημα από τη Φιλανδία και πρόκειται να δει το φως την ενδέκατη ημέρα του Δεκέμβρη στη Φιλανδία και την εικοστήδευτερη ημέρα του νεου έτους στον υπόλοιπο κόσμο από την Inverse Records. Ένα χρόνο πήρε στους Escalane να ετοιμάσουν το ντεμπούτο τους album και η αλήθεια είναι ότι όλη η δουλειά έχει γίνει από το συγκρότημα χωρίς κάποια βοήθεια. Δηλαδή η παραγωγή, το mix και η ηχογράφηση έχει γίνει από τα ίδια τα παιδιά που βρίσκονται στην μπάντα, ενώ τα περισσότερα τραγούδια είναι δημιουργήματα του κιθαρίστα Juha Takanen.

Με τα παραπάνω στοιχεία θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για μία προχειροδουλειά και ένα album που κυκλοφόρησε απλά για να κυκλοφορήσει. Όμως οι Escalane έρχονται να μας διαψεύσουν! Το νέο αυτό συγκρότημα έχει καταφέρει να βγάλει στον ακροατή ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που έχει καταφέρει από την αρχή κιόλας του δίσκου να δείξει τον χαρακτήρα της μπάντας. Στο "The Days Of Decay" συναντάμε νέο φρέσκο αέρα, ωραία μουσικά στοιχεία και επαγγελματισμό που δίνουν ρυθμό στο ντεμπούτο album.

Ο δίσκος αυτός αποτελείται από 10 τραγούδια, 10 πολύ όμορφα τραγούδια που έχουν δουλευτεί πολύ. Αυτά που σου μένουν στο μυαλό είναι οι όμορφες μελωδίες, τα άγρια riffs των κιθάρων που σε κάνουν να χτυπιέσαι και τα μοντέρνα στοιχεία που είναι το σημείο που χαρακτηρίζει αυστηρά τους Escalane. Επίσης, τα γυναικεία φωνητικά αλλά και το πιάνο που φτάνει στα αυτιά μας έχουν συμβάλλει σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα και στο να δώσουν ένα άλλο νόημα στα τραγούδια. Από εκεί που χτυπιέσαι βρίσκεις τον εαυτό σου να χαλαρώνει, να μαγεύεται και να ταξιδεύει!

Το νέο album των Escalane με τίτλο "The Days Of Decay" είναι μία αξιόλογη προσπάθεια που σε εκπλήσσει ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος και αξίζει σίγουρα να του ρίξετε μια ματιά! Μπράβο Escalane!!!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "The Days Of Decay":

Waiting For The Sun
Singularity
Fading In, Fading Out
Careless
Seven Months
Reality
The Spiral
This Disgrace
The Map
The Days Of Decay




Steve Xanthis