Αποκλειστική Συνέντευξη Των Iron Bastards Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Iron Bastards Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από το Στρασβούργο, Iron Bastards, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town και τον Bill Xanthis. Δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελείται από τον David Bour (bass, vocals), τον David Semler (guitars) και τον Anthony Meyer (drums).

RNRT: Οι Iron Bastards σχηματίστηκαν το 2013. Πόσο καιρό γνωρίζεστε μεταξύ σας; Συνηθίζατε να αράζετε πριν φτιάξετε την μπάντα;

Iron Bastards (David):
Οι Iron Bastards είναι μία μπάντα από τρία μέλη: τον David στην κιθάρα, τον Anthony στα drums και εμένα, τον David, στο μπάσο και τα φωνητικά. Ο David και ο Anthony γνωρίζονταν μεταξύ τους από τότε που ήταν παιδιά, και εγώ τους ξέρω 6 με 7 περίπου. Παίζαμε σε διαφορετικές μπάντες πιο πριν, ο Anthony ήταν στους One Night Stand (Hard Rock), ο David στους Raide (Heavy Metal) και εγώ έπαιζα κιθάρα στους Ratbomb (Grindcore).


RNRT: Θα θέλαμε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του Rock N' Roll Town ποιο είναι το αγαπημένο σας πράγμα του να είσαι μέρος σε ένα συγκρότημα.

Iron Bastards:
Το να έχεις τους άλλους σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Όταν τα πράγματα είναι άσχημα, όταν είναι καλά και μπορείς να μοιραστείς ένα αστείο. Το να μεγαλώνουμε μαζί και να βλέπουμε ότι όλες οι δουλειές μας είναι χρήσιμες. Και τέλος, όταν εργαζόμαστε σε νέα πράγματα και να τα βλέπουμε να γίνονται επιτυχίες και να  κάνουν τα κεφάλια να χτυπιούνται στη συναυλία.


RNRT: Υποθέτουμε ότι τζαμάρατε για λίγο πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε το επόμενο βήμα και να εμφανιστείτε ζωντανά μπροστά σε κοινό. Τι σας έκανε να αποφασίσατε ότι έφτασε η ώρα να το κάνετε; Ήταν δύσκολα στην αρχή;

Iron Bastards:
Στην αρχή ήμασταν μπάντα που έπαιζε τραγούδια των Motörhead με την ίδια σύνθεση. Μετά από ένα χρόνο αποφασίσαμε να δουλέψαμε τα δικά μας τραγούδια και δεν ξέραμε αν έπρεπε να μείνουμε σε κάτι που γνωρίζουμε ή να δοκιμάσουμε να εξερευνήσουμε άλλες επιρροές. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αποφασίσαμε να μείνουμε σε κάτι που γνωρίζουμε: να παίζουμε κάτι γρήγορο, κάτι δυνατό και κάτι σκληρό.


RNRT: Οι Iron Bastards παίζουν fast rock n' roll. Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές; Ποια είναι τα αγαπημένα σας συγκροτήματα/καλλιτέχνες;

Iron Bastards:
Η κύρια επιρροή μας είναι οι Motörhead και είμαστε απόλυτα OK με αυτό. Αλλά επίσης ακούμε διάφορα είδη μουσικής, από Rockabilly μέχρι Grindcore, από Blues μέχρι Hard Rock, από Stoner Rock μέχρι Progressive μουσική.


RNRT: Υπήρχε κάποια ανάγκη να υιοθετήσετε και να αλλάξετε κάποιες από τις πρώτες σας σκέψεις, ώστε να πετύχετε κάποια πράγματα;

Iron Bastards:
Θυμόμαστε ότι δουλεύαμε πάνω σε πολλά αργά hypnotic stoner κομμάτια, μεταξύ Kyuss και Hawkwind. Αλλά δεν δούλεψε γιατί γεννηθήκαμε να παίζουμε γρήγορη μουσική, και αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε μαζί, πράγμα το οποίο είναι καλό!


RNRT: Οι Iron Bastards ροκάρουν τη σκηνή από το 2013 για 3 περίπου χρόνια.Μέχρι τώρα έχετε καταφέρει να κυκλοφορήσετε 2 singles και ένα album. Πως είναι το συναίσθημα να κυκλοφορείς ένα album με τη δική σου μουσική;

Iron Bastards: Είναι μια έντονη στιγμή δημιουργίας. Είμαστε περήφανοι, χαρούμενοι, αλλά και λίγο αγχωμένοι: τι θα σκέφτονται οι άνθρωποι γι 'αυτό; Θα τους αρέσει; Θα καταλάβουν τι θέλουμε να μοιραστούμε με τη μουσική μας; Οφείλω να πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για το "Boogie Woogie Violence" και θα μείνουμε υπερήφανοι γι 'αυτό εδώ και πολλά χρόνια.


RNRT: Οι ζωές σας χαρακτηρίζονται από την έντονη απόδοσή σας και το ισχυρό θέαμα. Σας αρέσει περισσότερο να παίζετε ζωντανά ή να ηχογραφείτε σε ένα studio;

Iron Bastards: Και οι δύο αυτές δραστηριότητες της μπάντας είναι ωραίες. Σε ένα studio, διορθώνεις το πώς ένα τραγούδι πρέπει να ακούγεται. Στη συναυλία, έχεις μια διαφορετική αίσθηση: μπορείς να αλλάξεις τα τραγούδια σου, να τα προσαρμόζεις στο ακροατήριο, να βλέπεις την αντίδρασή τους και να μοιράζεσαι τον θυμό σου σε μια ωραία rock μελωδία. Είναι αδύνατο για εμάς να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ των live και του studio!


RNRT: Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε περιοδεία. Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή μέχρι στιγμής και υπάρχει κάποιο live που ανυπομονείτε να εμφανιστείτε; Να περιμένουμε να δούμε τους Iron Bastards στην Ελλάδα κάποια στιγμή σύντομα;

Iron Bastards: Μία από τις καλύτερες αναμνήσεις είναι το release party στο Στρασβούργο τον περασμένο Σεπτέμβρη. Πολλοί άνθρωποι, φοβερό μπάντες μαζί μας, το πλήθος ήταν τρελό και κάναμε μια πολύ καλή συναυλία. Για το μέλλον, είμαστε πολύ χαρούμενοι να παίξουμε και πάλι με τον Eddie & The Hot Rods το Μάιο, το 2016, κοντά στη Λυών (Γαλλία) και στο Metal Frenzy Festival  (με συγκροτήματα όπως οι Sodom). Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι μια τρομερή χρονιά για εμάς. Για την Ελλάδα, δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει σύντομα, αλλά μια μέρα το ελπίζουμε. Αυτό θα ήταν τρελό για μας να ταράξουμε τη χώρα σας και εμπιστευτείτε μας: θα το θυμάστε αν συμβεί!


RNRT: Το "Boogie Woogie Violence" είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες εβδομάδες, λαμβάνοντας πραγματικά πολύ καλή ανταπόκριση. Τι να περιμένουμε στο κοντινό μέλλον από τους Iron Bastards;

Iron Bastards: Προς το παρόν, κλείνουμε συναυλίες για το επόμενο έτος και κάνουμε ακόμα το promotion για αυτό το album. Ήδη εργαζόμαστε πάνω σε νέα τραγούδια (έχουμε 7), αλλά χωρίς κάποιο σχέδιο γι 'αυτά. Πιθανώς ένα δεύτερο album, ίσως το επόμενο έτος. Και έχουμε πολλές ιδέες για το μέλλον (ένα live άλμπουμ, να κάνουμε το δικό μας "Bastards Festival", ένα νέο video clip) ... Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί, αλλά θα συμβεί.


RNRT: Πώς φαντάζεστε τους Iron Bastards σε 5 χρόνια από τώρα;

Iron Bastards: Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν για μας αυτή τη στιγμή, αλλά θα το ήθελα, όταν θα το κάνουν. Ελπίζω ότι σε 5 χρόνια από τώρα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καλύτερα και περισσότερα live από τώρα. Δεν έχουμε ένα σχέδιο καριέρας, μόνο την αγάπη της μουσικής, και όχι οποιοδήποτε είδος μουσικής: το Rock'n'roll, στην ταχύτερη και πιο δυνατή του μορφή. Οι φιλίες και η μουσική είναι τα μόνα σχέδιά μας για τα επόμενα χρόνια.



Iron Bastards: Ευχαριστούμε για τη δισκοκριτική και ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι άνθρωποι από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη μας έστειλαν ωραία μηνύματα για να μας πουν ότι τους άρεσε το album. Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα δούμε ο ένας τον άλλον στην πραγματική ζωή για να μοιραστούμε μια μπύρα και να έχουμε μια ωραία στιγμή μαζί. Συνεχίστε να δουλεύετε και να ροκάρετε, κάνετε καταπληκτική δουλειά για την underground μουσική! Χαιρετίσματα από τη Γαλλία.



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Iron Bastards για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Iron Bastards μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Official Site: http://www.ironbastards.com/
Facebook Page: https://www.facebook.com/ironbastardsrocknroll/?fref=ts




Bill Xanthis