Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Rock 10 With Motörhead


Οι Motörhead είναι ένα heavy metal συγκρότημα από την Αγγλία. Είναι από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του είδους και ειδικά του New Wave of British Heavy Metal  παγκοσμίως, για σχεδόν 40 χρόνια. Μπορεί οι πρώτες αναφορές για το συγκρότημα να ήταν αρνητικές, καθώς ένας κριτικός τους χαρακτήρισε ως την "χειρότερη μπάντα του κόσμου", αλλά δε άργησαν να κάνουν τεράστια επιτυχία και να πουλήσουν συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους.

Το Rock ‘n’ Roll Town έψαξε και βρήκε 10 ιδιαίτερα facts για τους Motörhead που αξίζει να γνωρίζετε.

1. "Motörhead" αποκαλούνται αυτοί που είναι εθισμένοι στην … Μεθαμφεταμίνη (ναρκωτικό).


2. Μπορεί οι περισσότεροι να κάνουν συλλογή από γραμματόσημα ή σπάνια νομίσματα αλλά ο Lemmy αποφάσισε να κάνει συλλογή από… ναζιστικά αναμνηστικά. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του κάνει συλλογή «αντικειμένων» και όχι «ιδεών».
                     3. Το πραγματικό όνομα του Lemmy είναι Ian Fraser Kilmister. Το παρατσούκλι του "Lemmy" το είχε από τα παιδικά του χρόνια καθώς συνέχεια ζητούσε να του δανείσουν χρήματα: "Lemmy a few bucks".


4. Ο Kilmister έφτιαξε τους Motörhead το 1975 αφότου είχε διωχθεί από την μπάντα ονόματι "Hawkwind" την ίδια χρονιά. Το όνομα "Motörhead" δε είναι απλά ο τίτλος από το πρώτο τους τραγούδι αλλά ήταν και το τελευταίο από την παλιά του μπάντα Hawkwind.
                                           5. Ο θρυλικός drummer των Motorhead Philthy ‘Animal’ Taylor ήταν τόσο  ριψοκίνδυνος και «τρελός» που μια φορά είχε σπάσει τον σβέρκο του και συνέχισε ακάθεκτος, χωρίς να δώσει και ιδιαίτερη σημασία, την περιοδεία (βέβαια όπως καταλαβαίνετε το συμβάν έγινε ενώ ήταν πιωμένος αλλά και πάλι λαιμός είναι αυτός, πώς το αγνοείς??).
6. Το τραγούδι "You Better Run" από το album "March or Die" που κυκλοφόρησε το 1992, ξανά ηχογραφήθηκε μετά και ονομάστηκε "You Better Swim" για χάρη ενός επεισοδίου του παιδικού «Μπομπ Ο Σφουγγαράκης».

7. Για τον επί πολλά χρόνια drummer των Motorhead Mikkey Dee οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι Σουηδός. Λίγοι όμως ξέρουν για της Ελληνικές ρίζες του, πράγμα που μαρτυρά και το πλήρες όνομά του: Micael Kiriakos Delaoglou.


                         

8. Είναι γνωστό ότι ο Lemmy δε είναι και τόσο θρήσκος, αυτό φαίνεται και σε κάποια τραγούδια του όπως το "Don’t Need Religion" και το "Orgasmatron" στα οποία  κατακρίνει την θρησκεία. Ίσως όμως πίσω από όλο αυτό κρύβεται ένα παιδικό τραύμα καθώς ο πατέρας του όντας ιερέας εγκατέλειψε την οικογένεια του όταν ο Lemmy ήταν μωρό.


                         

9. O Lemmy  θεωρείται από πολλούς ο πιο ηδονιστικός καλλιτέχνης στον κόσμο. Και τι εννοούμε με τον όρο «ηδονιστικός»? Έχει δηλώσει πως έκανε χρήση speed (μεθαμφεταμίνη) για 20 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα και μετά τα 60 του συνέχιζε να παίρνει ναρκωτικά κάθε μέρα. Επίσης τρώει πολύ junk food και πίνει τουλάχιστον 1 μπουκάλι ουίσκι την ημέρα. Δε κάνει και την πιο υγιεινή ζωή θα λέγαμε. Βέβαια από όλο αυτό σιγά μην έλειπαν οι γυναίκες, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος έχει κάνει σεξ με πάνω από 3000 γυναίκες.


             

10. Ο Lemmy έχει πρόβλημα με το τζόγο και βρήκε λύση. Ποια είναι αυτή? Αγόρασε μηχανές τζόγου και παίζει ελεύθερα σπίτι του. Κατά πόσο τον βοηθάει, αυτός ξέρει.
               

Katerina Zgr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates