Spartan - The Fall Of The Olympus (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Spartan - The Fall Of The Olympus (Review)


Οι Spartan από  το Haarlem της Ολλανδίας κυκλοφορούν το νέο τους album με τίτλο "The Fall Of The Olympus".

Ενεργοί από το 2007 μας έχουν παρουσιάσει πολύ ωραίες δουλειές με το "The Fall Of The Olympus" να είναι από τα καλύτερα τους και σίγουρα έχουν ανεβάσει το πήχη ψηλά για τις επόμενες τους δουλειές. Ο τίτλος του συγκροτήματος αλλά και του album τους μας προμηνύουν για τις εμπνεύσεις τους που δε είναι άλλες από τις ηρωικές μάχες των Σπαρτιατών, τους Θεούς του Ολύμπου, τους ήρωες και γενικότερα τις ιστορίες την ελληνικής Μυθολογίας. Οι επιρροές τους κυμαίνονται γύρω από διάφορα είδη της metal μουσικής έχοντας όμως και μελωδικές νότες στα τραγούδια τους.

Το album έχει αρκετά τραγούδια, όλα πάνω κάτω στο ίδιο στυλ αλλά το καθένα σου δίνει και άλλη αίσθηση, το καθένα σου «διηγείται» ξεχωριστή ιστορία από την ελληνική Μυθολογία, από τους ηρωικούς Σπαρτιάτες και από όλους τους ήρωες που έχουν εμπνευστεί. Ένα από τα πρώτα τραγούδια που ακούμε στο album είναι το "Immortal" και σίγουρα θα σας συνεπάρουν τα δυνατά «μπασοτύμπανα» και ο γρήγορος ρυθμός του.

Πιστεύω το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι τους είναι το "Sons Of Sparta" που σε καθηλώνει με το ρυθμό, τους στίχους ,την εκπληκτική φωνή του Jeff (vocals).

Ένα από τα καλύτερα metal album το οποίο δε θα θέλατε να λείπει από τη συλλογή σας, ίσως σας κάνει και να δείτε με άλλο μάτι την Ελληνική Μυθολογία μέσα από τα υπέροχα τραγούδια τους, στα οποία πέραν από την μουσική αυτή καθεαυτή έχουν επενδύσει πολλά στους στίχους και την «ιστορία» που μας διηγούνται.

Όλα τα κομμάτια είναι εξίσου καλά, προσωπικά άκουγα ξανά και ξανά τα "Age Of Man" για το υπέροχο intro του το οποίο, αν είχαν ύμνο οι Σπαρτιάτες, θα μπορούσε χωρίς δυσκολία να είναι αυτός.

Το tracklist του "The Fall Of The Olympus":

The Age Of Man
Helena
Immortal
Breaking The Chains Of Olympus
Elysium
The Labyrinth
At The Dawn Of War
Titanomachy
Written In Sand
Glory Awaits
A Beautiful Death
Eurydice's Song
Sons Of Sparta




Katerina Zgr