Atlas Pain - What The Oak Left (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Atlas Pain - What The Oak Left (Review)


Οι Atlas Pain κυκλοφορούν το νέο τους album!

Αφού υπέγραψαν το επαγγελματικό τους συμβόλαιο με την Scarlet Records έβαλαν μπροστά για την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους album που ακούει στο όνομα "What The Oak Left". Η ηχογράφηση έγινε στο Media Factory studio με τον Fabrizio Romani (Skylark) και το master με τον Mika Jussila (Nightwish, Children Of Bodom) στα Finnvox Studios στο Helsinki της Φινλανδίας. Ο νέος αυτός δίσκος που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου είναι πραγματικά πολύ καλός για μία μπάντα που κάνει το ντεμπούτο της.

Οι Epic/Folk Metal Atlas Pain έχουν επιλέξει σε αυτό το project να περιλάβουν 10 τραγούδια τα οποία έχουν κάτι το ξεχωριστό μέσα τους. Και τι εννοώ με το ξεχωριστό; Οι Atlas Pain έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κομμάτια, τα οποία με τις νότες τους και τις μελωδίες τους καταφέρνουν πρώτον να σε αγγίξουν στο μουσικό κομμάτι της ψυχής σου και δεύτερον να σου δημιουργήσουν μία εικόνα λες και βρίσκεσαι σε συναυλία σου. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι πάρα πολύ καλά και δίνουν αρκετά θετικό χαρακτήρα σε ένα album σαν το "What The Oak Left" το οποίο αποτελεί και ντεμπούτο για το συγκρότημα.

Όσον αφορά το μουσικό είδος που φτάνει στα αυτιά του ακροατή με το που θα πατήσει το play, δεν θεωρώ ότι είναι μόνο ένα. Οι Atlas Pain έχουν επιλέξει να κάνουν μία μίξη μεταξύ extreme, pegan folk, epic και symphonic metal και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Βασικά, είναι αυτό που μπορούν να υποστηρίξουν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμός, καθώς ταιριάζει στο προφίλ τους.

Γενικά, η πρώτη δουλειά των Atlas Pain αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία και να το ακούσετε, διότι στο "What The Oak Left" έχει γίνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "To The Moon", το "Bloodstained Sun", το "Ironforged, το "Annwn's Gate" και το "From The Lighthouse".

Το tracklist του "What The Oak Left":

The Time And The Muse
To The Moon
Bloodstained Sun
Till The Dawn Comes
The Storm
Ironforged
The Counter Dance
Annwn's Gate
From The Lighthouse
White Overcast Line




Steve Xanthis