Ο Mike Sanchez Ζωντανά Στην Αθήνα Στα Πλαίσια Του "The Big Beat" #5 - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Mike Sanchez Ζωντανά Στην Αθήνα Στα Πλαίσια Του "The Big Beat" #5


Rollin’ Foxes present

The Big Beat #5

MIKE SANCHEZ live in Athens

Special guests on stage: The HiRollers

Στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Αθήνα)

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πόρτες: 20:00 – Εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση και ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Reload Stores

• Media Markt

• Seven Spots

• Καταστήματα Public (www.public.gr)

• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης 

• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/fuzz-club/big-beat-5


Οι Rollin' Foxes σας προσκαλούν στο Big Beat #5. Όσοι έχουν παραβρεθεί σε μία από τις τέσσερεις προηγούμενες εκδόσεις του ξέρουν για τι ακριβώς μιλάμε. Για τους υπόλοιπους αρκεί να πούμε πως το εν λόγω event αποτελεί μία αμιγώς rock'n'roll βραδιά, βγαλμένη από τη δεκαετία του '50, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα events που διοργανώνει η χορευτική ομάδα των Rollin' Foxes και σίγουρα το πρώτο μεγάλο τέτοιο για το έτος 2017.

Τόσο το Big Beat όσο και το Christmas Boogie, αποτελούν χάρη στη συνέπεια και την υψηλή ποιότητά τους, θεσμούς στην εγχώρια rock'n'roll σκηνή, όντας εκτός των άλλων βασισμένα σε αντίστοιχα rock'n'roll events του εξωτερικού, όπως και επηρεασμένα από αυτά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει (όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά): live μπάντες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, DJ sets, υπέροχες μουσικές και φυσικά πολύ χορό! Εξαιρετικός καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Βρετανός τραγουδιστής, πιανίστας και κιθαρίστας Mike Sanchez, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και χαρισματικούς performers στα μουσικά ιδιώματα των rhythm & blues και rock'n'roll στον κόσμο σήμερα. Το ανεξίτηλο image του φρενήρη frontman που αντλεί δυναμικό boogie-woogie από το πιάνο του, μέσα στο μουσκεμένο από ιδρώτα κουστούμι του, είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που εδώ και χρόνια φέρνει κοντά του fans από όλον τον κόσμο, αποτελώντας ταυτόχρονα την αιτία που πολυάριθμοι διάσημοι θρύλοι της rock και blues μουσικής, είχαν και έχουν ως ευσεβή τους πόθο μια μουσική συνεργασία μαζί του.

Η υπέροχη φωνή του Mike Sanchez και η ξεχωριστή και εκκεντρική σκηνική του παρουσία θα ξεσηκώσουν, ενώ το παροξυσμικό παίξιμό του στο πιάνο θα δώσει τους rock'n'roll, rhythm & blues και boogie woogie ρυθμούς που η βραδιά απαιτεί. Για όσους γνωρίζουν και έχουν παρακολουθήσει ζωντανά τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη, οι συστάσεις περιττεύουν. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να παραβρεθούν και να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, ζώντας μία έντονη και άκρως χορευτική rock'n'roll βραδιά.

Μαζί με τον Mike Sanchez στη σκηνή θα βρεθούν οι "δικοί μας" The HiRollers, που δίχως άλλο αποτελούν την καλύτερη και παλαιότερη swing'n'roll μπάντα της χώρας. Οι The HiRollers δεν θα συνοδεύσουν μόνο τον μεγάλο καλεσμένο της βραδιάς, αλλά και θα μας ζεστάνουν ανοίγοντας τη συναυλία.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, στα διαλείμματα ανάμεσα στις εμφανίσεις των καλλιτεχνών αλλά και μετά το πέρας αυτών οι DJs Manos K και Silvery Theodore, θα φροντίσουν να κρατήσουν ζεστή την υπέροχη πίστα του καλύτερου live stage της Αθήνας, του Fuzz Live Music Club.

Το Big Beat #5 είναι δίχως άλλο μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!

***

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ MIKE SANCHEZ:

Ο Mike Sanchez γεννήθηκε υπό το όνομα Jesus Miguel Sanchez, στο Ανατολικό Λονδίνο, από Ισπανούς γονείς στις 17 Φεβρουαρίου του 1964. Στην ηλικία των 11 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στο Worcestershire όπου και ξεκίνησε το πιάνο, αναπτύσσοντας μια ισχυρή αγάπη για την Αμερικανική roots music της δεκαετίας του 1950. Ως έφηβος, έμαθε μόνος του κιθάρα και σχημάτισε το rockabilly trio των The Rockets. Όχι πολύ αργότερα, ο Robert Plant των Led Zeppelin, τον γνώρισε με τον multi-instrumentalist Andy Silvester, γνωστό από τις συνεργασίες του με Chicken Shack, Savoy Brown και Steve Gibbons, γνωριμία η οποία οδήγησε στη δημιουργία των Big Town Playboys το 1984, σχήμα το οποίο εξειδικεύτηκε στα μεταπολεμικά rhythm & blues. Ο Gary Brooker (πιανίστας των Procol Harum) έγινε fan του σχήματος και σύστησε τον Mike στους καλούς του φίλους Eric Clapton και Andy Fairweather-Low (των Amen Corner). Ο δεύτερος δε, αποτέλεσε και κιθαρίστα των Big Town Playboys για μία διετία, μέσα στη δεκαετία των 90's. Καλό φίλο του Mike αποτέλεσε και αποτελεί επίσης και ο Mick Fleetwood (των θρυλικών Fleetwood Mac), συμπεριλαμβάνοντάς τον μάλιστα κάθε τόσο στα μουσικά του σχέδια.

Ο Mike ηχογράφησε ένα σημαντικό αριθμό albums, ανάμεσα στα οποία και το Gene Vincent / Cliff Gallup tribute album, υπό τον τίτλο "Crazy Legs", στο οποίο μάλιστα συμμετείχε και ο τεράστιος Jeff Beck, το 1993. Οι The Big Town Playboys είχαν κάποιες σπουδαίες συναυλιακές στιγμές στην πορεία τους, ανοίγοντας για τον Eric Clapton στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, αλλά και καταφέρνοντας να εμφανιστούν σε πολυάριθμα Ευρωπαϊκά festivals, στο πλευρό σπουδαίων bluesmen όπως οι Lowell Fulson, Don & Dewey, Lonnie Brooks, Joe Hughes, Jimmy Nelson, Carey Bell αλλά και ο φοβερός Little Willie Littlefield. Στην πάροδο των ετών, ο Mike ασχολήθηκε με την παραγωγή και την ηχογράφηση κινηματογραφικών soundtracks, ανάμεσα στα οποία το σχετικά πρόσφατο "I'll Be There" (2003) με πρωταγωνιστές την Charlotte Church και τον Craig Ferguson. Το καταξιωμένο περιοδικό Blues in Britain ψήφισε τον Mike Sanchez "Καλύτερο keyboard-ίστα του Ηνωμένου Βασιλείου" για 4 συνεχόμενες χρονιές (2000-2004).

Βασικό σκοπό και στόχο του Mike αποτελούσε πάντα να πραγματοποιεί κάθε φορά και καλύτερες συναυλίες, ενώ δεν έχει σταματήσει από την αρχή της πορείας του να αυξάνει τη φήμη και τη δημοτικότητά του σε νεότερο και παλιότερο κοινό, όλων των ηλικιών και σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, χάρη στις μοναδικά ηλεκτρισμένες ζωντανές εμφανίσεις του που αφήνουν τους πάντες με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όντας πλέον οικογενειάρχης και κάτοικος της Ισπανικής Μαδρίτης, ο Mike δεν σταματάει να σκέφτεται και να σχεδιάζει το επόμενο σημαντικό βήμα της πολύχρωμης καριέρας του.

***

LINKS: 
• Fuzz Live Music Club: www.facebook.com/fuzzclub.gr | www.fuzzclub.gr




Δελτίο Τύπου