Rimthurs - Gravskrift (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Rimthurs - Gravskrift (Review)


Οι Rimthurs κυκλοφόρησαν το νέο album με τίτλο "Gravskrift".

Ο νέος αυτός δίσκος κυκλοφόρησε μέσω της Ketzer Records και φωνάζει ότι το συγκρότημα επέστρεψε για τα καλά! Μετά το πρώτο full lenght album που κυκλοφόρησαν το 2010, πλέον είναι και πάλι εδώ με ένα project που εμπεριέχει 9 κομμάτια βουτηγμένα στο black metal!

Βασικά, η φιλοσοφία των Rimthurs είναι η απόλυτη ματαιότητα της ύπαρξης και μια απέχθεια προς τη ματαιοδοξία της ανθρωπότητας. Αυτή τη φιλοσοφία λοιπόν έχουν καταφέρει να την περάσουν με μεγάλη επιτυχία μέσα από μία ατμόσφαιρα κρύα, βίαιη και γεμάτη με στοιχεία της black metal μουσικής. Προσέξτε όμως! Αν αυτό σας φαίνεται κάπως αποκρουστικό, οι Rimthurs μας παρουσιάζουν μέσα από το νέο album "Gravskrift" και μία πιο ευαίσθητη πλευρά. Μία πιο ποιοτική θα έλεγα, καθώς στους στίχους έχουν κοιτάξει να κινηθούν με ποιοτικό τρόπο και μάλιστα αυτό φαίνεται να ανταπεξέρχεται πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε! Ωραίος συνδυασμός παιδιά!

Πέρα όμως από την κρύα ατμόσφαιρα, η οποία εναλλάσσεται με μία κάπως πιο ζεστή αξίζουν επιπλέον να αναφερθούν τα σκανδιναβικά στοιχεία που έχουν κατακλύσει το δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Rimthurs όντας από τη Σουηδία ήταν δύσκολο να μην προσθέσουν στοιχεία από τον τόπο τους και θεωρώ ότι πολύ καλά έκαναν γιατί ταιριάζουν απόλυτα στο είδος του συγκροτήματος.

Γενικά, το νέο album των Rimthurs προσφέρει μία μοναδική black metal μελαγχολία που από τη μία σε κάνει να κάνεις headbanging και από την άλλη να στέκεσαι και στους στίχους και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, διότι είναι κάτι το οποίο το συναντάς δύσκολα.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Bråddjup", το "Nedom Berget", το "Irrlära" και το "Vaka".

Το tracklist του "Gravskrift":

Dimman Kallar
Bråddjup
Nedom Berget
Eftermäle
Irrlära
För Döden
Domen
Vaka
Drömmar




Steve Xanthis