Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Rock 10 With Soundgarden


Οι Soundgarden είναι αμερικάνικο ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στο Σιάτλ το 1984, από τον τραγουδιστή Chris Cornell, τον κιθαρίστα Kim Thayil και τον μπασίστα Hiro Yamamoto.
Αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του μουσικού κινήματος του grunge, όντας το πρώτο συγκρότημα του είδους που υπέγραψε σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, την "A&M Records", το 1988. Η μεγαλύτερη τους επιτυχία ήλθε με τον δίσκο "Superunknown" το 1994, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες και περιείχε τα σινγκλ "Black Hole Sun" και "Spoonman", τα οποία κέρδισαν βραβείο Grammy. Το 1997, οι Soundgarden διαλύθηκαν, για να επανενωθούν τελικά το 2010, κυκλοφορώντας το άλμπουμ "King Animal" δύο χρόνια αργότερα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 10 facts για το γνωστό συγκρότημα που άφησε εποχή στη grunge μουσική σκηνή:


1. Πριν φτιαχτούν οι Soundgarden, ο Hiro Yamamoto, ο Chris Cornell και ο Kim Thayil είχαν μία μπάντα που έκανε διασκευές και ονομαζόταν The Shemps.
2. Ο Kim Thayil και ο Chris Cornell ήταν συγκάτοικοι στο Seattle. Ο Thayil σπούδαζε Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.


3. Το όνομα των Soundgarden προήλθε από ένα γλυπτό στο Magnuson Park στο Seattle.
4. Το κανονικό όνομα του Chris Cornell είναι Chris Boyle.


5. Στην αρχή ο Chris Cornell έπαιζε drums και έπειτα έγινε ο τραγουδιστής των Soundgarden.


6. Οι γονείς του Kim Thayil έχουν καταγωγή από τη νότια Ινδία.


7. Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Ben Shepherd, δούλευε ως roadie με τους Nirvana πριν μπει για τα καλά στη μουσική σκηνή με το συγκρότημά του.


8. Το όνομα του album "Superunknown" προήλθε στην πραγματικότητα από λάθος. Ο Chris Cornell το είχε δει σε ένα video και θεώρησε ότι είναι πολύ ωραία. Όταν ξανακοίταξε το video κατάλαβε ότι είχε διαβάσει λάθος και κανονικά έγραφε "Superclown".
9. Ο Hiro Yamamoto έχει Master Degree στην επιστήμη Physical Chemistry.


10. Μετά τον θάνατο του Chris Cornell, ο Kim Thayil είναι πλέον το μόνο μέλος που ήταν από την αρχή στο συγκρότημα.
Steve Xanthis

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates