Blind Hen - Life EP (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Blind Hen - Life EP (Review)


Οι Blind Hen κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Life"!

Το EP αυτό είναι η πρώτη φυσική κυκλοφορία για τη μπάντα από τη Φινλανδία και όλα τα κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί και μιξαριστεί από τον κιθαρίστα της μπάντας Tero Kalliomäki στο δικό του studio, το "Killhill". Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά!

Στο νέο αυτό EP μπορούμε να ακούσουμε 4 κομμάτια, τα οποία όμως έχουν μία ιδιαιτερότητα. Και αυτή η ιδιαιτερότητα είναι ιδέα του τραγουδιστή Teppo. Ο Teppo λοιπόν αποφάσισε όλα τα τραγούδια που εμπεριέχονται σε αυτό το EP είναι ιστορίες, οι οποίες αναφέρονται στις ταινίες του Leonardo DiCaprio. Η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε αυτή η απόφαση, αλλά όπως εν τέλη έβγαλε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα που το λατρεύεις.

Τα τραγούδια του EP "Life" κινούνται στους ρυθμούς του progressive rock και οι επιρροές από Alice In Chains, Kingston Wall, Opeth, Kyuss, Faith No More, Anathema κ.α. είναι αισθητές στο δίσκο. Όμως η μπάντα έχει φροντίσει να παρουσιάσει και τα δικά της στοιχεία χωρίς να χάνει την αίγλη της και την ταυτότητά της.

Γενικά, το νέο EP των Blind Hen είναι μία ευχάριστη και αξιόλογη δουλειά. Αξίζει ένα μπράβο για τον κόπο τους και την πρωτότυπή τους ιδέα με τα τραγούδια για τον Leonardo DiCaprio. Περιμένουμε να τους ακούσουμε και σε ολοκληρωμένο album.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Life":

As A Monster
Titanic
The Maze
Catch




Steve Xanthis