Jake Leg - Jake Leg (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Jake Leg - Jake Leg (Review)


Η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη Jake Leg κυκλοφόρησε τον ομώνυμο δίσκο.

Το album αποτελείται από 11 τραγούδια το ένα καλύτερο από το άλλο!

Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται "Always Better" και χαρακτηρίζεται από τους ωραίους στίχους και την μελωδία σήμα κατατεθέν του είδους του συγκροτήματος. Πρόκειται για ένα δίσκο που ξεχειλίζει από alternative/indie rock n' roll tunes. Το τραγούδι "Posh" έχει εκπληκτική κιθάρα που συνδυάζεται πολύ ωραία με τα κρουστά. Γενικότερα, εντοπίζονται πολύ ωραίες συνθέσεις στα έγχορδα και προσεγμένα τύμπανα, ενώ τα φωνητικά είναι εντυπωσιακά στην εκτέλεση και τα lyrics αρκετά δουλεμένα. Η πλειοψηφία των κομματιών έχει ως σημείο αναφοράς την αγάπη, τον έρωτα και τη γυναίκα.

Στα τραγούδια "Sing-Along" και "Jenny" έχουν προστεθεί πλήκτρα και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο, αφού έγινε σωστή μίξη χωρίς περιττές υπερβολές. Στη συνέχεια του δίσκου, οι Jake Leg ανεβάζουν λίγο στροφές. Το "The City" έχει πιο γρήγορο tempo που του δίνει μία λίγο πιο "aggressive" νότα. Ενώ τα τύμπανα στο "Drag Me Back Inside" είναι άξια ευσήμων.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την ακρόαση του "Jake Leg" είναι ότι η μπάντα δούλεψε πολύ και ωρίμασε μουσικά, παρουσιάζοντας ένα αποτέλεσμα που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται πολύ καιρό στο χώρο και ξέρουν τι θέλουν να δώσουν στο κοινό, χωρίς φλυαρίες.

Δεν είναι δυνατόν να μην σταθούμε στο "White Pulse" με τους φανταστικούς στίχους, τον clean ήχο και την harmonica. Όπως και στο "Miracle Mile" που είναι ένα αρκετά ατμοσφαιρικό τραγούδι και μέσα από τους στίχους και την εντυπωσιακή κιθάρα σε ταξιδεύει σε ειδυλλιακά μέρη και καταστάσεις.

Όλα τα tracks είναι ωραία, αλλά προσωπικά θα ξεχωρίσω τα "Jenny", "The City", "White Pulse", "And I Wonder" και "Miracle Mile".


Η tracklist του "Jake Leg" είναι:

Always Better
Posh
Maybe
Sing-Along
Jenny
The City
Drag Me Back Inside
White Pulse
And I Wonder
Miracle Mile
My Drivin' Manner




Bill Xanthis